Трима, пребили продавач в магазин в Габрово, влизат в затвора - velikotarnovo.utre.bg

Трима, пребили продавач в магазин в Габрово, влизат в затвора

27 октомври 2020, 09:56 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay

Деянието предизвика протести миналата година в града

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура –Габрово, трима мъже бяха осъдени за нанесен побой и причинена телесна повреда на служител в магазин, като им бе наложено наказание лишаване от свобода.

Подсъдимите Н.М., Й.А. и П.А. бяха признати за виновни, по повдигнато им обвинение, за това че на 07.04.2019 г., в гр. Габрово, в магазин на ул.“Николаевска“, действайки в съучастие като извършители, чрез нанасяне на побой, причинили на В. И., в качеството му на длъжностно лице при изпълнение на службата му (продавач-консултант в магазина), лека телесна повреда по хулигански подбуди, довели до временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

Пострадалият се опитал да потуши агресията на тримата мъже над друг клиент в магазина, но те се нахвърлили срещу него и му нанесли побой. Престъплението предизвика напрежение  сред гражданите на гр. Габрово и доведе до публични протести.

Двама подсъдими бяха осъдени на по една година и девет месеца лишаване от свобода, като Н.М. следва да търпи наказанието при строг режим, а Й.А. – при общ режим. Третият подсъдим -  П. А. бе осъден на  една години  лишаване от свобода при строг режим.

Присъдата на Районен съд - Габрово подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета