Гимназията по туризъм се включи в „Моята градинка – 2020“

Мисия

27-10-2020, 10:12

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Учениците от IXа клас, специалност „Администратор в хотелиерството“ с класен ръководител Тони Манчев, учител по английски език,  се включиха в осмото издание на проекта за облагородяване на обществени пространства „Моята градинка” на Община Велико Търново. Това е поредното залесяване, в което участват учениците от най-голямата професионална гимназия в областта. През миналата учебна година, същите ученици участваха в национална кампания за залесяване, облагородявайки двора на училището си.

Идеята да бъдат част от „Моята градинка“ е на учебната компания Boyar dreams и клуба по интереси „Социално предприемачество“ с ръководител инж. Славка Проданова. От началото на учебната година, учениците от осми, девети и десети клас на Гимназията по туризъм провеждат учебните си занятия в СУ „Вл. Комаров“ в Чолаковци. Това е причината 10-те дръвчета да бъдат засадени в зеления остров на входа на квартала.

Ремонтът на сградата на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ ще приключи напролет. Бероновци ще се приберат в любимото си училище, но ще оставят „зелена“ следа след себе си. Дръвчетата ще красят квартала и ще го направят още по-зелен.

За пореден път партньори на учениците в залесяването са отдел „Околна среда“ на Община Велико Търново и ОП „Зелени системи“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов