В Г. Оряховица продължава записването за подпомагане на възрастни, хора с увреждания и карантинирани

Мисия

27-10-2020, 15:30

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С оглед на усложняващата се ситуация и разпространението на COVID-19, както и на увеличаващия се брой заразени в цялата страна и на територията на общината, напомняме, че Община Горна Оряховица работи по проект Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3 и Компонент 4. И по двата проекта е достигната максималната бройка на лицата, които могат да бъдат обхванати в превенцията срещу COVID-19 и в грижата за възрастни и хора с увреждания, но въпреки това записванията на нови потребители продължават.
По Компонент 3 на този проект се подпомагат нуждаещите се лица от целевите групи чрез доставка на храна, хранителни продукти, лекарства и продукти от първа необходимост, закупени със средства на потребителите. Хората в нужда биха могли да получат съдействие и при заплащане на битовите им сметки, при заявяване и получаване на неотложни административни услуги, които се предоставят от социални асистенти. Дейностите по процедурата са насочени към възрастни хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, към хора с увреждания и техните семейства, хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги, самотни родители с дете/деца до 12 г, които са в невъзможност да останат сами.
В рамките на проекта функционира Диспечерски център. Всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. на обявените телефони: 0879 115635, 0879 225303 и 0879 225315 се приемат и обработват заявки от нуждаещите се лица.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов