Над 1,2 млн. лв. са нужни за довършването на ДГ „Шареният замък“ във Велико Търново

Мисия

29-10-2020, 11:12

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Общината е кандидатствала и е одобрена за финансиране

2 818 544 лв. са предвидените предварителни разходи за изграждането на най-новата великотърновска детска градина „Шареният замък“ в Зона Б. До момента са изплатени 1 728 943 лв., като са необходими още 1 260 642 лв. това съобщи кметът на общината инж. Даниел Панов по време на заседанието на местния парламент днес в отговор на питане от съветника Николай Илчев.

Нужни са и преки разходи за съгласувателни дейности с РЗИ, ВиК, Овъргаз и други структури и институции в размер на 31 172 лв.

„Имахме намерение изграждането на ДГ„Шареният замък“ да завърши тази година, но не само липсата на средства, а и пандемията оказа влияние това да не стане. Главен проблем е ул. „Димитър Рашев“ – изготвен е проект за подмяната на ВиК мрежата и изграждане на инфраструктурата, тъй като от там ще е пътят към детската градина.“ – каза кметът Панов и допълни, че общината е одобрена за финансирането, което е нужно не само за довършителните дейности по сградата, но и за реконструкцията на улицата.

Няма назначен директор и персонал към момента в „Шареният замък“, тъй като сградата не е въведена в експлоатация. Надеждите на общинското ръководство са до началото на пролетния сезон детската градина ще бъде завършена.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов