Спипаните производители на марихуана от Горна Оряховица остават за постоянно в ареста - velikotarnovo.utre.bg

Спипаните производители на марихуана от Горна Оряховица остават за постоянно в ареста

29 октомври 2020, 13:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

След проведени на 29.10.2020 г. открити съдебни заседания по ВЧНД 351/2020 г. и 352/2020 г., състави на Апелативен съд – Велико Търново потвърдиха определения на Окръжен съд – Велико Търново по ЧНД 398/2020 и ЧНД 399/2020, с които по отношение на обвиняемите Йордан А. М. (р. 1988г.) и Антони И. К. (р. 1990 г.) е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

          Двамата мъже са обвинени от Окръжна прокуратура – Велико Търново в това, че в съучастие помежду си като извършители, без надлежно разрешение съгласно ЗКНВП са държали високорискови наркотични вещества в големи размери – марихуана с различно съдържание на активното вещество тетрахидроканабинол (престъпление по чл. 354а ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 от НК), а също така и в това, че без надлежно разрешително са отглеждали растения от рода на конопа в голямо количество.

          Двамата са обжалвали определенията на Окръжен съд – Велико Търново, с искане за определяне на по-лека мярка за неотклонение.

          С определенията и по двете образувани на основание въззивните жалби в Апелативен съд – Велико Търново дела съдът се е солидарилирал изцяло с направените от първоинстанционния съд изводи относно наличието на обосновано предположение, че същите са извършили престъпленията, в които са обвинени, а също така и за наличието на реална опасност те да се укрият или да извършат ново престъпление. Според въззивния съд, мярката „задържане под стража“ към настоящия момент е единствената справедлива процесуална гаранция за изпълнение на целите по чл. 57 от НПК –обвиняемите  да не се укрият и да не извършат ново престъпно деяние.

          Определенията на Апелативен съд – Велико Търново не подлежат на обжалване.

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета