Волейболистите на СУ „Емилиян Станев“ са част от предизвикателството „Малки великани“

Спорт

31-10-2020, 13:17

Снимка:

СУ "Емилиян Станев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Волейболният отбор на СУ ”Емилиян Станев” участва в предизвикателството Малки великани 2020г. за най-дълъг волейболен пас.

Училището е представено с отбор момчета, които са от VІ ”Д” клас с треньор Анелия Николова. Награди ще получат първите 50 участвали училища, а СУ ”Емилиян Станев” е сред първите. Целта на състезанието е да се направи най-дълъг волейболен пас виртуално между училищните отбори в цялата страна.

Националната верига по мини волейбол „Малки великани” кани училищните отбори между 4 и 6 клас да се включат в онлайн предизвикателството „Малки великани” 2020, за да се забавляват, играейки мини волейбол, дори във време, в което трябва да спазваме дистанция.

За да се включат в предизвикателството, отборите под ръководството на преподавателя си, трябва да запишат до 7-секундно видео как учениците си подават пас и да го изпратят, съгласно регламента.

Всеки клип следва да започва с волейболната топка, която навлиза в кадър отляво и в края на клипа излиза отдясно. В кадър трябва да се вижда представител на отбора, който държи плакат с името на училището и населеното място.

Целта е децата да направят най-дългия онлайн волейболен пас между училищата, което се проследява в реално време на официалния сайт на Малки великани. Видеата ще бъдат публикувани в официалните страници на „Малки великани” във Facebook и TikTok, както и в Youtube канала на Булстрад, а накрая ще бъдат обединени в едно общо голямо филмче, излъчено по телевизията.

За първите 50 училища, които успешно се включат в Предизвикателството „Малки великани” 2020, са предвидени награди – волейболни мрежи и топки, а специално жури ще определи 3-те най-интересни и оригинални участия за допълнителни награди- екипи за отбора.

Предизвикателството „Малки великани” 2020 започна на 20 октомври и ще продължи до края на месец ноември, когато ще бъде обявена дължината на най-дългия онлайн волейболен пас и участниците ще получат своите награди.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов