Доброволното формирование към Община Велико Търново става член на Националната асоциация на доброволците

Мисия

01-11-2020, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Доброволното формирование към Община Велико Търново ще членува в Националната асоциация на доброволците в Република България. За това дадоха съгласието си общинските съветници на последното заседание на местния парламент.

Националната асоциация на доброволците в Република България“ /НАДРБ/ е създадена през 2014 г. Сдружението обединява доброволни формирования за защита при бедствия, пожари и други извънредни ситуации, регистрирани към общините, както и физически и юридически лица - спортни клубове, социални групи и други. Основните му дейности са свързани с оказване на методическа помощ на доброволните формирования, създаване на организация, подпомагане на координацията и дефиниране на отговорностите при провеждане на обучения и акции по защитата на населението, повишаване на възможностите, опитът и квалификацията на доброволците чрез поддържане на системни контакти с професионалните части на Единната спасителна система от съответните служби на Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването, участие в тренировъчни занятия и учения, включително в международни срещи, учения, симпозиуми, състезания и други инициативи в областта на превенцията и защитата на населението при бедствия, пожари и други извънредни ситуации.

Представител на Община Велико Търново в Националното сдружение на доброволците ще бъде инж. Иван Петров - главен специалист в отдел „Околна среда“, Дирекция „Строителство и устройство на територията“.

 

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)