65,8% от педагозите у нас искат дистанционно обучение от утре

Животът

02-11-2020, 13:30

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

71,2% от педагогическите специалисти подкрепят започналото вече дистанционно обучение в гимназиален етап, а 28,8% са против. 65,8% биха подкрепили започването на дистанционна организация в прогимназията от утре, 3 ноември. Това показва проучване, направено от синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" относно евентуално преминаване на образователната система в обучение в електронна среда от разстояние. Анкетата е направена сред 6100 педагогически специалисти в рамките на четири дена.

71,2% от респондентите учители смятат, че образователните институции крият опасност от зараза. В момента 671 са заразените учители, но в тази бройка не влизат учителите които са в карантина, заради позитивен тест на член от семейството или в случаите, когато детето на учителя е карантинирано, поради карантиниран клас или група в детска градина.

В горе цитирания брой учители не влизат и тези, които са болни от други болести. Някои учители вече ползват отпуск.

По отношение на начален етап 53,1% срещу 46,9% смятат, че не трябва да се преминава на дистанционно обучение. Този отговор се базира на относителната консолидация на класовете в начален етап.

Подобен е резултатът - 56,5%, срещу преминаване на детските градини в дистанционен режим. 69,9% от анкетираните смятат, че висшите училища трябва да преминат в обучение в електронна среда от разстояние.

Синдикат "Образование" пледира да се пази живота и здравето на българските учители и да спрат да се пренатоварват при сегашния непланиран режим на организация на образователната система.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов