ШК „Асеневци” проведе IV-то издание на детския турнир „Шахматно царство”

Спорт

03-11-2020, 11:05

Снимка:

ШК Асеневци

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

ШК "Асеневци" проведе традиционния си вътрешен турнир "Шахматно царство". Участие в надпреварата взеха 40 деца от 7 различни града: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец, Павликени, Полски Тръмбеш, Севлиево и Долна Оряховица.

Михаил Панайотов завоюва първото място в основния турнир, а Вяра Петкова стана първа при момичетата. Освен генерално класиране, се направи и извадково такова по класове. При най-малките Данаил Симеонов се окичи със злато, следван от Максимилиан Пренгов и Денислав Желязков.

При второкласниците надделя Калоян Стоянов, а челната тройка допълниха Денислав Николов и Калоян Стефанов. Шампионът в турнира Михаил Панайотов триумфира и в групата на третокласниците, като след него се наредиха Александър Колев и Пресияна Пенева. При най-големите златния медал грабна Александър Ангелов, който бе и прекия конкурент на Михаил за купата. По регламент при равен брой точки и дележ на първото място, се играе мач срещата между състезателите за излъчване на победител в генералния турнир.  Там Алекс отстъпи на Мишо, но сподели , че това го е мотивирало следващия път да играе още по-нахъсано и внимателно. Сребърен и бронзов медал при четвъртокласниците взеха Веселин Маринов и Денис Ирибаджаков.

Купа, 15 медала, огромен плюшен мечок и 20 предметни награди бяха разделени като награди от малчуганите. За всяко дете имаше грамота за участие, лакомство и малък подарък.

„Беше уникален шахматен празник с много усмивки, подаръци, награди и хубави емоции. Нямаме търпение да се съберем отново с вас, деца! Благодарим ви за хубавия ден!”, споделиха организаторите на турнира Цвета Галунова и Деян Нинов в официалната си страница след приключване на състезанието.

ШК „Асеневци” използва случая да покани всички деца в онлайн групите, които стартираха на 2-ри ноември. „Много е важно да продължаваме да тренираме и да се подготвяме за предстоящите състезания. Ситуацията се усложни с това, че не във всички училища можем да продължим групите си, но нашата бърза реакция и организация позволява на децата да не пропускат тренировъчен ден. В специалната ни онлайн платформа вече 8-ми месец работим с групи деца и абсолютно отговорно гарантираме за качеството на тренировките, които провеждаме там. Наблюденията ни през последните месеци показаха, че шахът може да се преподава онлайн, при това със 100% успеваемост!”, допълниха още треньорите в „Асенвци” Цвета и Даян, като отправиха поканата към всички деца, които искат да играят шах, да харесат страницата на клуба във фейсбук /Шахматен клуб „Асеневци”/ и да се свържат с тях за повече информация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов