COVID отделението на Свищовската болница пълно, отварят второ - velikotarnovo.utre.bg

COVID отделението на Свищовската болница пълно, отварят второ

04 ноември 2020, 11:16 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Тенденция към повишаване на заболеваемостта от коронавирус и усложняване на епидемичната обстановка се отчита на територията на община Свищов. Към днешна дата COVID отделението на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ – гр. Свищов е пълно. Подготвено е и второ отделение за прием. Настанени за лечение са 17 пациенти, като трима от тях са в средно-тежко състояние, а един е транспортиран във Великотърновската областна болница.
При сваляне на анамнеза от пациентите, при по-голямата част от тях, се наблюдава самолечение, което е довело до усложняването им и необходимостта от хоспитализация.
Общински кризисен щаб призовава жителите на община Свищов да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на своите близки! При появата на симптоми, които не се повлияват до третия ден, да се обръщат своевременно към своите лични лекари и да избягват самолечение. Случаите на установени лица с коронавирус ежедневно се увеличават, хоспитализираните лица – също.
Умоляват се всички да спазват стриктно противоепидемичните мерки, да ограничат срещите помежду си и пътуванията до други населени места.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета