Поредна категорична победа за Дани Арсов в картинг шампионата

Спорт

05-11-2020, 09:40

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През изминалия уикенд на пистата в град Кюстендил се проведе поредният - пети кръг от шампионата на Българска федерация по картинг - Национални картинг серии. Епидемиологичната обстановка наложи промяна в спортния календар и провеждането на трето състезание на тази писта в рамките на шампионата, поради което трасето се караше в конфигурация, която не беше използвана повече от 8 години. Това направи състезанието още по-интересно и даде възможност на пилотите да покажат уменията си.

"От великотърновските пилоти в състезанието успя да вземе участие само Дани Арсов (този път - благодарение подкрепата на фирма "Енчо Енчев - ЕТЕ" ЕООД, Долна Оряховица), т.к. Алекс Дешков е с травма на ръката и въпреки огромното си желание и направените (въпреки лекарските забрани) тестове, просто нямаше как да бъде конкурентоспособен и да участва без да усложни състоянието си. Дани Арсов обаче защити честта на старата столица по възможно най-добрия начин."

През целия уикенд Дани беше изключително бърз и постоянен, като за пореден път този сезон подобри рекорда на трасето и спечели квалификацията с 0.24 секунди пред втория. Леко колебание в последвалите два квалификационни хийта (въпреки, че и в тях беше най-бърз) го оставиха на втора стартова позиция за първия от неделните финали и притесниха екипа му, доколкото изоставането от 4 точки в генералното класиране не допускаше каквито и да било грешки в този кръг.
В неделя обаче Дани направи поредната си "магия": тръгвайки от неизгодната втора позиция, на старта изостана 3-ти - след основния си за този сезон конкурент и друг състезател от Сърбия. Само 3 обиколки обаче му бяха необходими да изпревари и двамата (за които изпреварвания получи поздравления лично от директора на старта след приключване на състезанието), а до края на манша - в квалификационно темпо и въпреки инструкциите от екипа му да намали темпото, за да съхрани машината и гумите, да натрупа преднина от над 5 секунди - една старт-финална права.
На този фон вторият манш бе едва ли не "скучен" - стартирайки вече от първата позиция, Дани не изтърва нито за миг лидерството и завърши 27-те обиколки с огромна преднина - този път от почти 7 секунди.

След 2 седмици - на 14-15.11.2020 година предстои последният и решителен за крайното класиране и за двамата ни пилоти кръг от шампионата на пистата в град Хасково - да им пожелаем здраве, късмет и успех!

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов