Неотложният кабинет към ДКЦ в Горна Оряховица ще преглежда денонощно и в делничните дни пациенти с оплаквания за ковид

Мисия

06-11-2020, 18:30

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Неотложният кабинет към ДКЦ в Горна Оряховица започва денонощно работа и в делнични дни. Входът за него се намира до Инфекциозно отделение в Болницата. В неотложния кабинет ще се преглеждат пациенти, които имат оплаквания и симптоми за ковид инфекция. Според направената клинична преценка на лекаря, пациентът ще получава направление за бърз антигенен тест. Тестовете ще бъдат безплатни за гражданите и ще бъдат осигурени на преференциални цени от Лаборатория „Рамус“. Тестването на пациентите ще бъде финансово обезпечено със средства от разкрита дарителска сметка.
Решението за 24-часовите дежурства на неотложния кабинет бе взето на днешното заседание на Общинския кризисен щаб, което бе свикано от кмета инж. Добромир Добрев, заради нарастващия брой заболели с ковид инфекция. Трябва да намерим точния модел на работа, за да няма напрежение сред хората и за да им вдъхнем увереност. Правим това, за да улесним максимално гражданите, коментира инж. Добрев.
Към момента в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ има настанени 39 пациенти положителни за ковид и още 24, които чакат резултат от PCR тестовете.
Стартира и дарителска кампания, в помощ на неотложния кабинет. Първите дарения са на кмета инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет Димитър Николов.
Банковата сметка на болницата е налична на сайта на здравното заведение. 
 
Наименование: МБАЛ „Св. Иван Рилски Горна Оряховица” ЕООД
ЕИК: 104512579
Адрес: гр. Горна Оряховица, ул. „Отец Паисий”No:72
Телефон: 0618 / 60679
Управител: д-р Иван Иванов
Банка:УниКредитБулбанк АД, клон Горна Оряховица
IBAN:BG40UNCR 7630 1036 6987 57
BIC:UNCRBGSF
Дарителят ясно трябва да посочи като основание за плащане – за дейността на неотложния кабинет.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов