Започна второто издание на кампанията „Подари приказка“

Животът

07-11-2020, 11:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Второто издание на кампания "Подари приказка" вече стартира, а даренията ще бъдат събирани до 30 ноември. Целта на организаторите е да изненадат малките деца и техните родители от Програма „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“ за коледните празници, като им подарят книжки, които от най-ранна възраст да развият въображението и любопитството им към света. За целта търсят широк кръг от съмишленици , които да подкрепят усилията им в сферата на ранното детско развитие и патронажната услуга за семейства , живеещи в трудност.

Всеки може да се включи:

- Съберете и дарете събрани от вас детски книжки и образователни комплекти, подходящи за деца от 0 до 3 годишна възраст.

- Споделете събитието във фейсбук с други ваши близки и познати, които биха имали интерес да дарят книжки или да следят новините ни. 

-  Затова запишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка , за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук  с # podariprikazka .  

Кампанията е в полза на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която “Тръст за социална алтернатива” тества в България от 2016 г. насам. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им.  

„Амбицията ни е някой ден тази услуга да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната. Затова искаме да я популяризираме заедно с резултатите от работата ни и да намерим съмишленици в лицето на родители, лекари, служители от социалната и здравната сфера в цялата страна. В първото издание на кампанията от септември 2019 г. успяхме да съберем над 1500 книжки и играчки и да зарадваме близо 120 семейства.“ – казват организаторите на кампанията.

Последвайте страницата “Заедно - здраво бебе, здраво бъдеще/Nurse Family Partnership” във фейсбук и събитието във фейсбук Кампания "Подари Приказка",за да следите новините, свързани с кампанията, и да изберете най-лесния начин за изпращане на книжките, които искате да дарите.   



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов