Седем медала за възпитаниците на МШ „Елита” от Велико Търново от онлайн фестивал в Италия

Велико Търново Лайф

07-11-2020, 14:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Седем медала спечелиха учениците на Музикална школа „Елита“ гр. Велико Търново на онлайн XII Mеждународен фестивал на изкуствата за деца и младежи "Орфей в Италия" Лидоди Йезоло – Венеция. Фестивалът се проведе в периода 07.09-13.09.2020г.  Над 1000 чуждестранни и български певици и танцьори взеха участие. Състезаваха се таланти от България, Италия, Армения, Грузия, Финландия, Полша, Швеция, Швейцария, Португалия, Испания, Литва и Малта. Оценявани бяха от 24 членно висококвалифицирано жури в състава на което присъстваха известни композитори, текстописци, представители на Италия, Полша, Великобритания, Порту-галия, Казахстан, Украйна, Грузия, Германия, България,Гърция и др.

Възпитаниците на г-жа Петя Василева показаха силно представяне на конкурса.

На първо място беше класирана Аделина Христова, ученичка в 4 клас от ОУ ”Бачо Киро”, тя участва в категория „Evergreen“ с песента “New York” на Frank Sinatra, в която спечели първо място, а в категория „Мюзикъл“, Аделина спечели трето място с песента „Memory”.

С две първи места беше класиран и Александър Момински, ученик в 4 клас в ОУ ”Емилиян Станев”, той участва в категория „Рок“ с песента ”Somebody to love”на Queen и в категория „Поп“ с песента “Se bastasse una canzone” na Eros Ramazzotti.

Второ място спечели камерна вокална формация "Елита" в състав: Елиза Дякова, Дария Василева, Йоана Гърбова, Юлиана Гърбова и Никита Рачева, с изпълнение на песента „Молитва” в категория Classic.

Преслава Кънчева на 10 години от ОУ”П. Р. Славейков”, участва във втора възрастова група, категория „Поп“ с песента на Ищар „Хоршат” и спечели трето място .

Андрей Видев на 8 години от гр. Горна Оряховица, отново в категория „Поп“, участва с песента „Алелуя” и също спечели трето място. Преди няколко дни Андрей Видев беше класиран на Първо място на конкурса ”Кръстопът на музите” гр. София.

Цветелина Денчева ученичка в 8 клас от СУ ”Емилиян Станев” гр. Велико Търново се състезава в категория „Поп“ с песента на Били Айлиш „Lovely” и получи Специална награда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов