Въвежда се „зелен коридор“ за възрастните хора в община Елена - velikotarnovo.utre.bg

Въвежда се „зелен коридор“ за възрастните хора в община Елена

10 ноември 2020, 14:29 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

В община Елена от 11 ноември е в сила „зелен коридор“ за пазаруване в хранителните магазини и в аптеките на възрастните хора над 60 години в часовия диапазон от 9.30  до 11.30 часа всеки ден.

Това решение е взето след обсъждане на заседание на Общинския оперативен щаб в понеделник и става задължително с последваща заповед на кмета на общината. Целта на тази мярка е да бъдат предпазени възрастните хора в условията на пандемия от коронавирус.

Препоръчва се на лицата над 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките само в посочения времеви интервал и да ограничат пазаруването извън часовете от „зеления коридор“. При възникнала неотложна необходимост от храни и/или лекарства, извън интервала 9.30 ч. - 11.30 ч. , нуждаещите се могат да подават заявка на обявения от община Елена телефон 0879 101 458 всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа, а в събота и неделя – от 9.00 до 12.00 часа, за всички населени места на територията на общината. Заплаща се единствено стойността на доставените стоки.

Със заповедта се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките на територията на община Елена във времето от 9.30 до 11.30 часа всеки ден. Собствениците и отговорниците на тези обекти се задължават да създадат съответната организация, като поставят указателни табели и осигурят при необходимост пропускателен режим.

Спазването на тази забрана ще се наблюдава от инспектора по опазване на обществения ред в община Елена, от кметовете и кметските наместници в селата и при евентуално установяване на нарушения ще уведомяват служителите на Районно управление на МВР, на чийто началник е възложена организацията на контрола по изпълнението на заповедта на кмета на общината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета