До края на седмицата гимназистите в цялата област ще учат дистанционно, после ще решават Общинските щабове

Мисия

10-11-2020, 18:11

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес, по време на онлайн заседание, Областният кризисен щаб на област Велико Търново взе решение да удължи обучението от разстояние в електронна среда за учениците от гимназиална степен на територията на областта до 13 ноември 2020 г. включително.

Проф. д-р Любомира Попова откри заседанието и представи на вниманието на членовете на областния кризисен щаб информация във връзка с проведената на 09.11.2020 г. онлайн работна среща с Министъра на образованието и науката и Министъра на здравеопазването, касаеща продължаването на обучението в условията на COVID-19.

На общинско ниво решенията за преминаване на училищното обучение в електронна среда да се вземат от общинския кризисен щаб, след анализ на заболеваемостта, проучване мнението на родителите за преминаване в обучение от разстояние в електронна среда, реши щабът за борба с коронавирус.

За училищата и класовете, в които е взето решение за обучение в електронна среда, директорите на училища трябва да определят дейностите, които се провеждат присъствено (учебна и производствена практика; тренировъчна дейност в спортните училища) съобразно спецификата на училището и учениците да са задължително с лични предпазни средства. Препоръчва се присъствено обучение за учениците от V, VII, VIII, Х и ХII класове.

В случай, че училището има висок процент заболели ученици, но стойностите са под посочените в общите насоки, директорите на училища правят предложение за обучение в електронна среда по паралелки. Директорите предлагат график за редуване на паралелки/ класове за присъствено/неприсъствено обучение в електронна среда до 23.12.2020г. 

Щабът взе и решение до края на седмицата /13.11.2020 г./, членовете на Областния кризисен щаб и представителите на общинските кризисни щабове да предложат конкретни мерки за превенция на разпространението на COVID-19, които след обсъждане да бъдат заложени на областно ниво.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)