Доброволците и патронажните работници в Горна Оряховица приемат по 30 заявки на ден - velikotarnovo.utre.bg

Доброволците и патронажните работници в Горна Оряховица приемат по 30 заявки на ден

12 ноември 2020, 08:12 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Молят гражданите да им осигурят „зелен коридор“ в банки и аптеки

Екипът от доброволци и проект „Патронажна грижа в община Горна Оряховица“, се обръщат с молба към гражданите да проявяват разбиране и съпричастност и по възможност да им осигуряват „зелен коридор“ в хранителните магазини, аптеките и пунктовете за заплащане на битови сметки. Дългото изчакване на опашките затруднява изпълнението на всички заявки.

Само за денонощие в Диспечерския център екипите приемат по 25-30 заявки за извършване на услуги, а допълнително има постоянни потребители, на които се оказва подкрепа по график.

Потребителите на „Патронажна грижа в община Горна Оряховица“ вече надхвърлят 300 души, при капацитет 200. Членовете на екипите, които извършват услуги на възрастни хора, лица с увреждания, карантинирани и самотни родители на деца до 12 год., се обозначават с идентификационна карта.

Екипът и доброволците благодарят за разбирането на гражданите и пожелават на всички да бъдат здрави! Нека бъдем отговорни и с дисциплина, разум и съпричастност към ближния да преодолеем негативите от пандемията!Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета