Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември - velikotarnovo.utre.bg

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 27 ноември

13 ноември 2020, 09:53 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

      На 27  ноември, петък, отваря врати Коледния базар във Велико Търново. За да се избегне струпването на хора и да се осигури социална дистанция базарът тази година ще е с две локации - в централния парк  „Марно поле“ и на Самоводската чаршия.

       За първи път, като коледна звезда в короната на празничния Търновград, ще грейне Архитектурно-етнографски комплекс „Самоводска чаршия“. Над Улицата на занаятите ще блеснат пищни светлини и през целия декември ще се носи уханието на греяно вино с канела и топли коледни сладкиши. 12 къщички-павилиони ще се пълни с ръчни изработени подаръци и произведения на художествените занаяти, кулинарни изкушения, вина, пелин и месни деликатеси. В своите ателиета специални подаръци за Коледа ще предлагат и талантливите майстори-занаятчии от чаршията.

       В парк „Марно поле“ по традиция и тази година ще има 25 дървени къщички с богато разнообразие от коледна украса, играчки, сувенири, сезонни стоки, захарни изделия и още много празнични  изкушения.

       Под внушителна естествена елха тук ще е Коледната поща, където джуджета ще приемат до 22 декември детските писма за Дядо Коледа. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец. За малките посетители много забавления до края на годината ще има в детския атракцион с виенско колело и въртележки.

       В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХIV“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.

        В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара по традиция ще се проведат и няколко благотворителни кампании.

       Коледният базар се организира от Община Велко Търново и Общинска туристическа агенция „Царевград Търнов“ и ще бъде отворен всеки ден от 10,00 до 20,00 часа до 31 декември 2020 г.

      При провеждането му ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета