Облагородиха зоната около Помпената станция в Дебелец

Мисия

14-11-2020, 12:00

Снимка:

кметство Дебелец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С изцяло нов облик е пространството около бившата Помпена станция в Дебелец. Изградени са близо 400 кв. метра алеи. Закупено е комбинирано парково обзавеждане – пейки с маси и кошчета за отпадъци, с които са оформени кътове за отдих. Почистени и просветлени от избуяла растителност са теренът и прилежащите площи. Направено е озеленяване с широколистни и иглолистни дървета, храсти. Композирани с подходящо ново осветление – четири ел. стълба, седем осветителни тела и три прожектора, е осигурена съвременна, естетична и екологична среда за пълноценен отдих.

Обособяването на парковата зона е реализирано със средства от националната кампания „За чиста околна среда – 2020“ на ПУДООС към МОСВ. Проектът „Зелен простор за всички сетива“ е на стойност 9 866,58 лева.

Съществуващият терен, който е с обща площ 9 декара, е благоустроен като парк за активен отдих. Със средства на Кметство Дебелец е обособена спортна зона с изградена площадка за скейтсъоръжения. Така обновеното пространство - обект на проекта, което е в близост до река Белица и местната историческа забележителност „Старият мост“ / ремонтът, на който предстои да бъде завършен/, е превърнато в атрактивно място за спорт, забавления и почивка.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)