Триажният кабинет в МОБАЛ е готов да приема пациенти със симптоми на COVID -19

Животът

14-11-2020, 11:59

Снимка:

МОБАЛ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Триажният кабинет в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ е в готовност да приема пациенти със симптоми на COVID -19. Мобилният пункт е разположен в непосредствена близост до Спешно отделение .

Сформирани са и медицински екипи, които ще обслужват пациентите. На място ще се правят антигенни тестове, резултатите, от които стават готови за минути. Според състоянието на пациентите ще бъде препоръчвано домашно или болнично лечение.

„Целта е да бъдат селектирани пациентите, които имат нужда от болнично лечение, да бъдат насочени към Спешно отделение, към Отделението за образна диагностика, да се извършат нужните изследвания, да се направят физикални прегледи“, поясни изпълнителният директор на областната болница д-р Стефан Филев.

Към този момент в шест от отделенията на най-голямото лечебно заведение на територията на област Велико Търново се лекуват пациенти с COVID – 19.

За лечение в болницата са настанени над 80 пациенти , в тежко състояние в Реанимация са 6 души, а други десет изчакват резултатите от PSR пробите си в предковидното отделение.

Във Великотърновската болница на този етап няма недостиг на лекарства за лечението на пациентите с COVID- 19 .

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов