Детска градина и земеделец направиха дарения на свищовската болница - velikotarnovo.utre.bg

Детска градина и земеделец направиха дарения на свищовската болница

16 ноември 2020, 09:11 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Екипът и децата на ДГ "Радост" се включиха в дарителската кампания за набиране на средства за Covid отделението на свищовската болница. По повод на Световния ден на доброто - 13 ноември, малчуганите и техните възпитатели са изработили специална кутия за дарения. За кратко време в нея са събрали сумата от 400 лв., която по-късно е преведена по дарителската сметка, обявена от Община Свищов.
Общински кризисен щаб изказва адмирации към колектива на детското заведение и поздравява всички родители, които са се включили в благородното начинание.

Междувременно свищовският бизнесмен Христо Цветанов, който е и председател на УС на ОФК Академик (Свищов) дари два броя ЕКГ апарати, на стойност 4800 лв. в полза на МБАЛ "Д-р Димитър Павлович"- гр. Свищов.
Щедрият жест на земеделския производител бе в отговор на отправен апел за остър недостиг на ЕКГ апарати в Свищовската болница.
Управителят на лечебното заведение Илиян Венков прие лично дарението и благодари на Цветанов, за участието му в поредната благотворителна кампания.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета