Ротари и Зонта клубовете във Велико Търново дариха 9500 лв. за купуване на мобилен рентген за МОБАЛ

Мисия

18-11-2020, 19:40

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

9500 лева събраха членовете на Ротари клуб – Велико Търново и дамите от Зонта клуб в старата столица, като със средствата те се включват в кампанията за закупуване на мобилен портативен ренгенов апарат за областната болница „ Д-р Стефан Черкезов”. Общата сума на апарата е около 160 000 лева, а в инициативата се включи и компанията за сладкарски изделия „Престиж”.

Договорът за дарението от страна на Ротари клуб беше подписан днес между президента на РКВТ Мирослав Генов и директора на МОБАЛ д-р Стефан Филев.

Мобилният рентген е много важен и необходим за диагностицираните пациенти с коронавирус, развиващи пневмония, защото той може да бъде докаран до тях, за да им бъде направена образна диагностика, посочи Генов.

Преди дни от РКВТ обявиха своята поредна благотворителна инициатива, която посветиха на 82-рата годишнина на клуба.

Ротарианците и дамите от Зонта бяха едни от първите, които подкрепиха областния стационар още в началото на епидемията  през месец март. Тогава те отново обединиха усилията си и със средства, събрани от членовете на двата клуба и Ротари клуб – Елена, бяха закупени и дарени нов респиратор от висок клас и пациентен монитор, които също бяха предназначени за борба с епидемията от COVID 19.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)