В община Горна Оряховица се учи присъствено, в три училища са преминали към дистанционно обучение по график

Мисия

18-11-2020, 21:07

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във връзка с постъпили множество запитвания от родители и учители от учебни заведения на територията на Община Горна Оряховица, информираме, че към дата 18.11.2020г. три от училищата в общината са преминали към обучение от разстояние в електронна среда по график – СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“ и ПГЕЕ „М.В.Ломоносов“.

В изпълнение на заповед на Кмета на общината, директорите на училища, детски градини и детски ясли ежедневно подават информация за броя отсъстващи в съответното учебно заведение.

Общинска администрация поддържа постоянен контакт с директорите на учебните заведения. От проведените анкети между директорите на училищата и родители се установява, че по-голямата част от родителите желаят присъственото обучение да продължи.
Съгласно Решение № 2 от Протокола от проведено на 13.11.2020г. заседание на Общинския кризисен щаб за борба с коронавирус и т.3 от Заповед № РД 09-3158/11.11.2020г. на Министъра на образованието и науката, при постоянно увеличаващ се брой  учители и ученици заразоносители или такива с грипоподобни симптоми, директорът на училището може да вземе решение за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за определени паралелки.

До момента няма подадено искане за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за цяло училище.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов