Преустановяват се всички репетиции и изяви на танцови, музикални, певчески школи в областта

Мисия

19-11-2020, 19:06

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Да се преустановят всички репетиции и изяви на танцови, музикални, певчески школи/клубове, хоротеки, школи по изкуствата, йога, пилатес, аеробика и други подобни аматьорски групови спортове и на самодейни формации към читалищата на територията на област Велико Търново докато сме в епидемична обстановка, реши Областният кризисен щаб за борба с коронавирус. Решението беше взето на проведеното днес онлайн заседание, което бе свикано от председателя на щаба проф. д-р Любомира Попова.

Директорът на РЗИ – Велико Търново д-р Евгения Недева предостави информация във връзка с разпространението на заболяването на територията на област Велико Търново, както и информация за карантинираните лица.

Щабът взе решения и за преустановяване на посещенията в пенсионерските клубове и в клубовете на инвалида на територията на областта, също във всички офис помещения, училища, места за настаняване и други закрити обществени места да се използва естествена вентилация чрез проветряване (отваряне на прозорци) или механична вентилация, като по възможност се избягва рециркулация на въздуха (използване на климатици).

При постоянно нарастващ или голям брой на ученици и учители - заразоносители на COVID-19, с грипоподобни симптоми, сходни с тези на COVID-19, и/или карантинирани, директорите на училища може да отправят аргументирано предложение до министъра на образованието и науката за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда за определен период при условията на чл. 115а, ал. 1 от ЗПУО, ако в училището са създадени условия за това.

Във връзка с писмото на министъра на здравеопазването до областните управители относно осигуряване на необходимите медицински грижи за лицата, нуждаещи се от хоспитализация, РЗИ – Велико Търново изразява следното становище: Единственото лечебно заведение в област Велико Търново, което може да осигури условия за провеждане на болнично лечение по всички терапевтични и хирургични профили, както на пациенти с коронавирусна инфекция, така и на пациенти, които не са заразени, е МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД в гр. Велико Търново. Поради това реорганизация на лечебната мрежа, изразяваща се в определяне на конкретни лечебни заведения за лечение само на лица с COVID-19 и конкретни лечебни заведения, които ще изпълняват медицински дейности само за незаразени с коронавирусна инфекция пациенти за областта е неприложима.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов