Молят джипитата в Павликени да станат доброволци в ковид-отделението на местната болница - velikotarnovo.utre.bg

Молят джипитата в Павликени да станат доброволци в ковид-отделението на местната болница

21 ноември 2020, 09:18 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

Общинският щаб в Павликени излезе с призив към личните лекари. В него се казва:

„Намираме се във втората вълна на сериозна здравна криза, породена от COVID-19. Изправени сме пред заболяване от вирус, който отнема човешки животи. В здравната ни система работят много добри специалисти, но те вече са на предела на силите си.

В този тежък момент се обръщаме към Вас с призив да преодолеем заедно кризата, породена от коронавируса. Разчитаме да проявите солидарност, гражданска съвест и висока лична отговорност, защото от това зависят живота и здравето на всички нас.

МБАЛ-Павликени изпитва силна нужда от доброволен допълнителен труд на квалифицирани медицински специалисти. Вашата навременна подкрепа е нужна веднага.

Апелираме към всеки един от Вас - медицинските специалисти на територията на община Павликени, да се отзовете и в тези напрегнати дни да подкрепите със своите сили и време работещите в отделението за лечение на пациенти, диагностицирани с коронавирус. Призоваваме Ви да поемете работни смени в отделението, според възможностите си.

Всеки желаещ да стане доброволец в COVID-отделението на МБАЛ-Павликени, веднага да се свърже с ръководството на болничното заведение!

Предварително изказваме своята благодарност и поклон пред всеки, който се отзове на този призив.“

По данни на РЗИ – Велико Търново към вчерашна дата в община Павликени 40 лица на домашно лечение, а 14 лица са хоспитализирани.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета