До 21 декември затварят образователните институции, моловете, фитнесите и ресторантите

Животът

25-11-2020, 09:51

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Театрите ще работят при 30% заетост на местата и задължително носене на маски от зрителите

Епидемичната обстановка в България се удължава до 31 януари, съобщи на извънреден брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Въвеждат се временни мерки, считано от 27 ноември / петък/ вечерта до 21 декември. В този период се преустановяват занятията във всички образователни институции на територията на страната, в това число детски градини, занимални и езикови центрове; преустановяват се конгресни мероприятия и семинари, както и  всички групови културни и развлекателни мероприятия. Изключение се прави за театрите, където ще се допуска до 30% заетост на местата и задължително ползване на маски.

Не се допуска провеждането на частни тържества с повече от 15 човека.

Преустановяват се спортните мероприятия с лица до 18 г. без международните прояви, които вече са започнали. Спортните мероприятия с лица над 18 ч. ще се провеждат без публика

До 21 декември спират работа фитнесите и заведенията за хранене. Ще се допускат само доставки на храна за дома и офиса.

От петък затварят игрални зали и казина, както и търговските центрове тип молове, без магазините за хранителни стоки, зоомагазини, аптеки, дрогерии и офиси на съобщителни услуги. Кварталните магазини продължават да работят, подчерта здравният министър.

Спират екскурзиите в страната и чужбина.

Всички институции от религиозен характер ще бъдат отворени. Отворени остават парковете и градините, няма да се въвежда и вечерен час, беше категоричен проф. Ангелов.  

Подобни мерки са въведени в Израел при заболеваемост 6 души на ден и те са дали резултат, каза по време на брифинга ген. Венцислав Мутафчийски.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)