Обмисля се по-дълга учебна година за учениците от 1 до 6 клас

Животът

25-11-2020, 13:37

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

МОН обмисля удължаване на учебната година за учениците от 1 до 6 клас с две седмици през юни. Това заяви министърът на образованието Красимир Вълчев.
„ Обмисляме да разширим учебната година по линия на проектните седмици. Знаете, че в момента имаме регламентирана такава проектна седмица за учениците от 1 до 3 клас. Ако училищата решат следващите седмици да провеждат дейности по интереси и проектни дейности, всякакъв тип занимания в електронна среда, да отложат учебните седмици за юни месец. За 1 и 6 клас имаме две седмици маневреност през юни месец. Надяваме се, че ситуацията ще се подобри и ще позволи връщане на присъственото обучение. За голяма част от учениците в начален етап това ще бъдат първите 3 седмици, които ще бъдат с обучение в електронна среда“, допълни той.
През следващата седмица ще бъдат гласувани още 15 млн. лв. за закупуване на дезинфектанти, машини за пречистване на въздуха, за лаптопи и таблети в учебните заведения. До края на учебната година в системата на средното образование ще има 100 000 нови компютъра, допълни министър Вълчев.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов