Майсторка по шахмат и хореограф станаха продавачи на търновския пазар - velikotarnovo.utre.bg

Майсторка по шахмат и хореограф станаха продавачи на търновския пазар

28 ноември 2020, 18:27 | Мария Христова
  • Снимка:
    фейсбук

Ковид-кризата принуди Цвета Галунова и Николай Корчев да изберат каузата „Обединени с надежда“

Ръководителите на два от най-големите клубове за спорт и изкуство във Велико Търново стартираха малък бизнес с плодове и зеленчуци на Централния кооперативен пазар във Велико Търново. Международната майсторка по шахмат за жени Цвета Галунова и хореографът Николай Корчев избраха “Обединени с надежда” за име на своята социална кауза. След частичния локдаун у нас, двамата наеха две сергии на пазара с идеята, че всеки, който пазарува от тях хранителни продукти, които, така или иначе, трябва да набави за домакинството си, ще подкрепи шахматен клуб “Асеневци” и фолклорен танцов клуб “Плетеница”, които в епидемичната обстановка трябваше да прекратят своята дейност. Д

Двете големи организации от години заемат трайно място в културния и спортен живот на Общината. Стотици са техните членове и ползватели на услуги ежегодно. Утежнената обстановка с Ковид-19 обаче ги застави да затворят залите си принудително и да чакат по-добри времена. Това оставя амбициозните младежи на практика без работа и приходи за месеци напред.
“Първата вълна нанесе сериозен удар върху нас и ни лиши от всички спестявания, които бяхме заделили. В летните месеци с много усилия започнахме да се съвземаме и малко по малко да си стъпваме на краката. Предстоящото ново затваряне, обаче не можем да понесем финансово. Опитахме с молби, опитахме с протести, но гласът ни не бе чут. Надявахме се на подпомагане от страна на Държавата, но за съжаление и културният, и спортният сектор са изоставени и етикирани като “ненужни” и “маловажни” на фона на разгара на епидемията. Ние обаче решихме, че няма да се предадем и ще се борим, защото на гърба на нашето личностно оцеляване като физически лица лежи и оцеляването на нашите организации, в които сме вложили цялото си сърце. Така стигнахме до идеята да си отворим сергия на пазара. Досега продавахме “храна за душата и ума”, сега ще продаваме храна за тялото.”, споделят Цвета и Николай.
На сергии номер 147-148, намиращи се на главния вход на “Централния кооперативен пазар”, ще откриете качествени продукти, предлагани от най-лъчезарните продавачи – Цвета и Николай. Така, освен пълна торба, ще отнесе у вас и огромна доза добро настроение!

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета