След 25 години: Великотърновка донесе европейска титла на България в художествената гимнастика

Спорт

28-11-2020, 20:13

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезателката на великотърновския клуб „Етър“ Стиляна Николова е европейски шампион на финала при девойките на 36-тото Европейско първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Киев. Стиляна Николова завоюва златно отличие на лента, след като изигра страхотно съчетание и получи оценка 21.550 точки. Тя стана и втора на финала на топка с 22.700 точки.

Другата българка, Ева Брезалиева, спечели бронзово отличие на въже с 20.850 точки. Първоначално тя имаше оценка от 20.450, но тя беше повишена, след като от българския щаб подадоха контестация за D1.

На бухалки Брезалиева игра силно, но остана четвърта с оценка от 22.750 точки.

На въже европейска шампионка стана Дина Агишева (Беларус) с 21.550 точки, на топка първа е Полина Карика (Украйна) с 22.800 точки, а на бухалки златото взе Дария Атаманов (Израел) с 24.350 точки.

„Поздравления за изключителния специалист, треньор и психолог - старши треньора на отбора Валентина Иванова, за нейният помощник Райна Тошева, без която успехът на отбора не би бил възможен! Голямо браво за работата на нашия съдия на турнира Рада Вражева, за ръководителя на делегацията ни, генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, която за миг не се отдели от треньори и състезатели, поздрави и за кинезитерапевта на тима Светозар Николов!“ – написаха от Българската федерация по художествена гимнастика.

Европейското първенство завършва утре с многобоя при жените с участието на българките Боряна Калейн и Катрин Тасева.

Отборът ни пристига в София в понеделник- в 14.00 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов