Община Свищов: Саботаж на медик лиши болницата от 9 медицински сестри

Мисия

02-12-2020, 09:52

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Свищов и Общинският кризисен щаб излязоха с позиция към жителите на общината. От текста става ясно, че медицинско лице е саботирало работата на местната болница и приемът на пациенти в отделенията е почти невъзможен.

Ето и позицията:

„Община Свищов и Общински кризисен щаб изказват своята искрена благодарност към дарителите, отворили сърцата си за съпричастност и добри дела в името на общото благо!
В тези трудни за всички времена и при усложняваща се епидемична обстановка на територията на община Свищов, Общинското ръководство и Общинският кризисния щаб, съвместно с общинската администрация и компетентните специализирани органи, и институции, полагат неимоверни усилия за общото здраве.
С грижа към всички Вас работим с отговорност, решителност и ангажимент.     Осъществява се постоянна комуникация с Министерство на здравеопазването и РЗИ – В. Търново по отношение наличието на персонал в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, както и по отношение броя на пациентите, здравния им статус и потребностите на лечебното заведение. Предприемат се необходимите действия за осигуряване на медицински персонал. Считано от м. ноември 2020 г. са привлечени като доброволци - лекар, специализант и студенти по медицина, които адекватно и навременно подпомагат дейността на свищовските си колеги в лечението на пациентите, приети в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“.
С настоящото обръщение изказваме БЛАГОДАРНОСТТА си към медицинския и немедицински персонал на единственото на територията на община Свищов лечебно заведение, и към служителите на Центъра за спешна медицинска помощ, които с риск за собствения си живот се включиха дейно и по вътрешно убеждение в благородната мисия да спасяват човешки живот, като продължават да изпълняват самоотвержено трудовите си задължения на първа линия.
Същевременно изразяваме и дълбокото си разочарование от явния саботаж на специалист по здравни грижи – служител в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, чиито преднамерени действия, считано от днес /б.р. 1 декември/лишават лечебното заведение от 9 медицински сестри, което стопира приема на пациенти и възпрепятства обслужването на приетите. Провокативните действия на медицинското лице допринесоха за излизането в болничен на 9 здравни работници, което доведе до недостиг на персонал в болничните отделения. Чрез тези свои подбудителни деяния горепосоченото лице омаловажаи усилията на своите колеги и съзнателно затрудни работата на болницата в грижата за пациентите.
Като поднасяме извинения за умишлено нарушения ритъм на дейността на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“, Ви уверяваме, че ще продължаваме да търсим решения на допълнително усложнената ситуация, както и да работим с високо темпо, мотивация и увереност!“

 

Междувременно, ученици, родители и учители на СУ „Цветан Радославов“ – гр. Свищов откликнаха на призива на кмета на Общината Генчо Генчев за помощ на Ковид отделенията в Свищовската болница. За броени дни бе събрана сумата от 1102,65 лв., като средствата бяха преведени по дарителската сметка за борба с COVID-19.
"Пазете се и бъдете здрави, а на срещналите коварната болест – бързо възстановяване!"- това е пожеланието на Радославовци към всички жители на община Свищов.
 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов