ХГ „Недялко Каранешев“ кани на Първи виртуален зимен салон на изкуството - velikotarnovo.utre.bg

ХГ „Недялко Каранешев“ кани на Първи виртуален зимен салон на изкуството

05 декември 2020, 13:00 | Мария Христова
  • Снимка:
    организатори

Първи виртуален зимен салон на изкуството в Художествена галерия „Недялко Каранешев“, тази година е едно от последните събития в културния календар на горнооряховската институция, което символично ще затвори 2020 г. и ще посрещне Новото начало. Той ще бъде открит на 15 декември от 13 часа.

Обявяването на този добре познат формат, превърнат в традиция за гр. Горна Оряховица, съдържателно и смислово отразява и обобщава изминалите в годината събития. Фокусът на внимание е насочен към популяризиране на утвърдени имена с богата творческа история и към млади автори с „прохождащи“ биографии.
Целта на Първи виртуален зимен салон на изкуството е създаване на дигитална галерия в електронна среда с каталожно звучене. Всеки участник бива публикуван с портретна снимка, чийто образ идентифицира име и защитава творчески виждания, изграждайки визуална връзка в неразривното взаимоотношение „творец–творчество“. Придавайки лесна възприемчивост и близост с публиката, този подход дава възможност и за директен контакт с всеки от авторите.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета