Номинираха основателите на Училището по изкуства и занаяти в Русаля за наградите „Човек на годината“

Мисия

06-12-2020, 10:00

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За тринадесета поредна година Българският хелзинкски комитет ще отбележи Световния ден на правата на човека

Основателите на Училището по изкуства и занаяти „Димитър Екимов“ във великотърновското село Русаля - Анимари Димитрова и Златко Златков са номинирани за наградите „Човек на годината“ на Българския Хелзинкски комитет.

В журито тази година участват адвокат Александър Кашъмов от „Програма за достъп до информация“, Красимира Величкова от Български дарителски форум, Явор Гечев от фондация „Четири лапи“, отличените с голямата награда миналата година журналистки Генка Шикерова, Полина Паунова и Силвия Великова и др. Журито ще отличи основните победители в сферата на защитата на правата на човека, правата на животните и опазване на природата, избрани измежду всички получени номинации. Както в предишни издания на наградите, то може да връчи и специални награди, като „Активист на годината“, „Журналист на годината“ и др.

Наградите „Човек на годината“ се организират за тринадесета поредна година от Българския хелзинкски комитет. Те нямат финансово изражение, а целта им е да дадат признание и публичност на носителите за приноса им за обществото през годината. По традиция наградите ще бъдат връчени на 10 декември – Международния ден на правата на човека, като тази година церемонията ще бъде онлайн в съответствие с препоръките за социална дистанция и безопасност.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов