Коледен галаконцерт с шедьоври на световната класика подготвя МДТ

Велико Търново Лайф

07-12-2020, 10:13

Снимка:

МДТ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикална магия с шедьоври на световната оперна и оперетна класика ще поднесе на своята публика екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. Традиционният коледен галаконцерт ще бъде на 22 декември от 19 часа в голяма зала на МДТ. Според изискванията в заповедта на Министерството на здравеопазването спектакълът ще се проведе при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, спазване на физическа дистанция и всички противоепидемични мерки, обясни директорът на театъра Васил Вълчев.

В навечерието на най-светлия християнски празник великотърновският театър за поредна година ще изненада ценителите на изкуството с вълшебна музика, поднесена с много блясък и красота. В галаконцерта под надслов „Коледни вдъхновения“ ще звучат фрагменти от любими арии и дуети от произведения на Верди, Лехар, Гершуин, Бърнстейн, Уебър, Бок, Арлън, Адам, както и популярни канцонети и коледни песни. Гост-диригент на музикалния спектакъл е Георги Патриков, който е доцент в Националната музикална академия „Панчо Владигеров” в София. Сценарист и режисьор на коледния концерт за поредна година е Стефан Методиев, а сценографията е на Лидия Къркеланова.

В концерта участват оркестърът  на МДТ с концертмайстор Милена Байнова и хорът с диригент Яница Брънзелова. На сцената ще излязат солистите на великотърновския театър Теодора Петрова, Симона Кодева, Мирела Ябанджиева, Мирела Калушкова и Пламен Долапчиев. Специални гости са изпълнителите Гергана Стоянова – солист на Вокална група "Пеещи камбанки" при Младежкия дом с ръководител Владимир Габров, и тенорът Михаил Михайлов - носител на Гран при от XIX Международен конкурс "Романсиада" в Москва.

Билети за галаконцерта на 22 декември от 19 часа се продават на касата на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов