По проект за 400 000 лв. ще въведат енергийна ефективност в ОУ „П.Р.Славейков“ в Търново

Мисия

07-12-2020, 13:15

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Община Велико Търново ще кандидатства за финансиране по проект „Реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на ОУ „П. Р. Славейков, гр. Велико Търново“. Финансирането е по проект „Красива България“, като отпуснатите средства, съгласно условията, ще бъдат използвани единствено за разходи за строително-ремонтни работи. Минималният бюджет за проект е в размер на 60 000 лева с ДДС, а максималният - 400 000 лева с ДДС. Максималната подкрепа от Програмата възлиза в размер на 120 000 лева, като съфинансирането от страна на Община Велико Търново ще възлезе на 280 000 лв.

В рамките на инвестиционното намерение се предвижда да бъдат реализирани мероприятия за подобряване на енергийната ефективност чрез изпълнение на топлоизолация по всички фасади, подмяна на всички фасадни дограми с нови, подмяна на улуци, водосточни тръби, ламаринени поли и обшивки, както и изграждане на нова тръбна мрежа за отопление с частична подмяна на отоплителни тела. За предложения обект на интервенция е налице техническа документация в пълен обем, като са проведени необходимите съгласувателни процедури с експлоатационните дружества и съответните държавни институции.

На предстоящото заседание на Великотърновския общински съвет предложението за кандидатстване ще бъде подложено на гласуване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов