Иван Гешев награди петима прокурори и служители на МВР в областта

Животът

07-12-2020, 19:02

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На официална церемония в Съдебната палата, главният прокурор на Република България Иван Гешев награди 24-ма прокурори, следователи и служители на МВР за проявен висок професионализъм и отлично изпълнение на служебните им задължения по значими за обществото случаи през годината.

На церемонията по награждаването присъстваха и министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Заместник-окръжният прокурор на Велико Търново Цани Попов, Иво Дочев - разследващ полицай в ОДМВР-Велико Търново, главен инспектор Мариян Лонгинов и инспектор Венелин Русев от РУ-Горна Оряховица бяха отличени с плакети „Прокуратура на Република България“ за разкриването на тежко умишлено престъпление – грабеж на възрастна жена. На 17.11.2020 г. в условията на опасен рецидив М.А. (многократно осъждан за извършени престъпления от общ характер) отнел от 91-годишна жена портмоне със съдържащи се в него 495 лв., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила. Съдът е уважил искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия „задържане под стража“.

Прокурор Катерина Лещакова от Окръжна прокуратура-Велико Търново получи отличие „Служебна благодарност“ и предметна награда за работата й по разкриването на оранжерии за отглеждане на марихуана на територията на с. Михалци, община Павликени и гр. Бяла черква.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)