Александър Узунов е носител на личната стипендия на Ректора на ВТУ

Мисия

08-12-2020, 08:28

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Удостояват днес Светослав Мишев с Академичната награда на община Велико Търново

И тази година проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на Великотърновския университет, връчи личната си стипендия. Тя е учредена на името на проф. Александър Бурмов, основател и първи ректор на Великотърновския университет, по случай 100-годишнината от рождението му. Стипендията е от собствени средства на проф. Хр. Бонджолов и традиционно се връчва по повод студентския празник 8 декември. Нейният носител е Александър Узунов, председател на Студентския съвет и докторант във Великотърновския университет.

Със стипендията на името на проф. д.ф.н. Георги Димов, ректор на Великотърновския университет 1968-1970, е удостоена Любослава Петрова Петрова – специалност Българска филология , 4 курс.

Акцентът на тържествата, посветени на Студентския празник, винаги е била Академичната награда на Община Велико Търново. Тя се връчва за двадесети пореден път и е в размер на 5000 евро. Тазгодишният носител е Светослав Павлинов Мишев, завършил в рамките на учебната 2019/2020 специалност Право, ОКС „Магистър“, със среден успех от курса на обучение – отличен 5,64, среден успех от държавните изпити – отличен 6,00 и общ успех от дипломата – отличен 5,82.

Светослав Мишев е избран за активната му научна дейност и реализирани 5 публикации в научни сборници, както и въз основа на представената автобиография с приложени множество сертификати от участия в конференции, кръгли маси, младежки академии, обучения.

Светослав Мишев е безспорно ангажиран в един от най-високите органи за оценка на качеството на висшето образование като член на Постоянната комисия към Националната акредитация за оценка и акредитация (София), което само по себе си е голямо признание. Той развива активна дейност в Дипломатическия клуб „Имхотеп“, на който е председател.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов