83 000 лв. са нужни за ремонта на пътя към вилна зона „Къпиновски манастир“

Мисия

08-12-2020, 11:45

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

83 000 лв. са нужни за основен ремонт на пътната настилка на отсечка от 715 метра, водеща до вилната зона „Къпиновски манастир“. Това посочва кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов в свое становище до Постоянната комисия по проблеми на гражданското общество към Великотърновския общински съвет.

Пътят е публична общинска собственост и по него има улягания, напукване и износване на настилката. Експлоатационното му състояние е влошено, но пътят е проходим при ограничена скорост от страна на превозните средства. Общината обаче, на този етап няма финансова възможност да възложи ремонтни дейности, но ще ги предложи за включване в Инвестиционната програма за 2021 г.

При вилната зона има изградено и мостово съоръжение над река Веселина, което не отговаря на съвременните норми и изисквания и е използваемо само при ниско ниво на речните води. Мостът не е и обезопасен. Затова е нужно проектирането и изграждането на ново мостово съоръжение, като по окрупнени показатели стойността му ще е около 450 000 лв.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)