Бизнес дама от Търново поде кампания за закупуването на инвалидна количка на „малката“ сърцата Юлия

Мисия

10-12-2020, 08:00

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Юлия Минчева е трудноподвижна жена от град Левски, която е зависима от всички около себе си, когато не може да разчита на инвалидната си количка. Юлия е от „малките“ хора с огромно сърце, преливащо от любов към околните и с очи, виждащи винаги красивото около себе си. Тя има нужда от ново превозно средство, но не може да си позволи да отдели 4 хил. лв. от пенсията, за да си я закупи.

Преди 3 години Юлия получава количка от държава, но тази помощ може да се ползва веднъж за 10 години. За изминалия период количката и вече е амортизирана и се поврежда, тъй като и годността и е само една година. За бърз ремонт на количката съдейства лично омбудсманът Диана Ковачева, но Юлия трябва да плати за него 550 лв., които няма как да задели от социалната си пенсия в размер на 350 лв. месечно.

За да не остане Юлия, която е изключително сърцат и социален човек, в плен на дома си, великотърновска бизнес дама прие присърце каузата за закупуване на нова количка. Цената е 4 000 лв., но Савка Янакиева твърдо е решила да събере средствата. Търновката призовава приятели, близки и почитатели на нейните вкусни гофрети и палачинки да се лишат от кутия цигари за ден, но да дарят в помощ на Юлия.

Ако желаете да помогнете на малката – голяма Юлия и имате такава възможност, може да се свържете с нея, чрез профила ѝ в социалните мрежи, който може да откриете тук или да оставите сума според възможностите си в Царството на палачинките в центъра на Велико Търново.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов