2800 нощувки са реализирани във Велико Търново от затягането на мерките

Мисия

10-12-2020, 17:12

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Близо 2800 нощувки са отчетени във Велико Търново от 28 ноември, който се явява първи ден от затягането на противоепидемичните мерки в страната, до 9 декември. Основната част от посетителите са българи, но има и чужденци – холандци, французи, италианци, румънци, китайци и др. Над 270 са нощувките за периода 7-9 декември, обхващащ Студентския празник.

Данните са от информационната система, която свързва хотелите и къщите за гости в старопрестолния град с Община Велико Търново. В местата за настаняване стриктно се спазват разпоредбите на здравните власти и санитарно-хигиенните изисквания, е показала проверка на служители на общината.

Архитектурно-музеен резерват Царевец е единственият отворен обект за периода на действие на извънредните противоепидемични мерки. И в трудното за туризма време крепостта привлича интереса на българи и чужденци.

Шест са насрочените безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ до началото на новата година. Посетителите на старопрестолния град могат да наблюдават шоуто от площад „Цар Асен I“ във вечерните часове на 12 декември /събота/, 19 декември /събота/, 25 и 26 декември /петък и събота/, 1 и 2 януари /петък и събота/. Всяко от излъчванията е с начало в 18,00 ч.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)