Фондация дари таблети на учениците в Беброво за онлайн обучение

Мисия

11-12-2020, 10:52

Снимка:

ОУ "Христо Ботев"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Основно училище „Христо Ботев“ в Беброво получи от столичната фондация „Радост“ 20 нови таблета.

„За седем години сътрудничество за пореден път се убеждаваме, че доброволците от фондацията са хора с големи сърце, отзивчиви, с огромно желание да ни помагат в трудни моменти, сподели директорката на училището Стелиана Илиева. Благодарение на дарението, в нашето училище вече няма ученик без устройство и всички имат възможност да се включат активно в онлайн обучението. Родителите също ни помагат, а в уречения ден дойдоха с децата си в училище, за да получат таблетите“.

Учениците от еленското село Беброво също се отрудиха за дарението, с което ги зарадваха от фондацията. Всяка година заедно със своите учители в свободното си време рисуват коледни картички, а доброволците от „Радост“ продават с благотворителна цел. Досега със събраните средства се организираха екскурзии за учениците с опознавателна цел. Тази година училищният колектив реши парите да се използват за таблети. Децата нарисуваха над 420 картички и от фондацията помогнаха с останалата сума.

В училището, което е със статут на защитено и средищно, учат 24 деца от първи до седми клас от Беброво, Светославци, Каменари, Попска. Благодарение на дарението всички ученици, дори и от най-отдалечените села, вече са на линия по всяко време и не пропускат учебни часове.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)