Съдят мъж за домашно насилие и телесна повреда на 9-годишно дете

Крими

12-12-2020, 11:25

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт  срещу обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и за нанасяне на телесна повреда на 9-годишно дете.

Обвинението срещу Т.Г. е за това, че в периода 17.02.2019 г. - 09.06.2019 г., в гр. Велико Търново и в района на Къпиновски манастир,  при условията на продължавано престъпление, не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена на основание решение по гражданско дело на Районен съд – Русе, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо 9-годишния А., като:

-      на 17.02.2019 г., в гр. Велико Търново, ударил шамар на А., блъснал го и го съборил на земята, след което му отнел телефона му, за да не може да се обади на майка си и да потърси помощ от нея, крещял и го обиждал с думите „дрисльо“ и „пикльо“, заплашил го, че ако разкаже какво се е случило, други хора ще го вземат да се грижат за него и повече няма да види майка си;

-      на 09.06.2019 г., в района на Къпиновски манастир, заплашил А., че ще го остави сам на това непознато за него място и го обиждал;

-      на 09.06.2019 г., в гр. Велико Търново ударил на А. два шамара по лицето, крещял и го обиждал.

 На Т.Г. е повдигнато обвинение и за това, че на 09.06.2019 г., в гр. Велико Търново, чрез нанасяне на два шамара по лицето, причинил на А. лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов