Възпитаник на ПМГ „Васил Друмев“ с награда от конкурса „Да говорим открито за последствията от тютюна!"

Животът

16-12-2020, 13:05

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ангел Попов, ученик в Природо – математическа гимназия „Васил Друмев“ във Велико Търново получи поощрителна награда за участието си в първото издание на Националния конкурс за плакат: „Да говорим открито за последствията от тютюна! (Speak Out. #TobaccoExposed)“, посветен на превенцията на тютюневата зависимост.

В надпревара са наградени 21 проекта на ученици и студенти от цялата страна. Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди, изпратени по пощата до посочените от тях адреси.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Регионалния офис на СЗО в България, Българския Червен Кръст, Националния център по обществено здраве и анализи, Регионалните здравни инспекции и неправителствени организации, работещи по превенцията на употребата на тютюневите изделия.

Министерството на здравеопазването изразява благодарност към всички участници, включили се в  Националния конкурс за плакат: „Да говорим открито за последствията от тютюна!“



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов