Без сняг за Коледа, до Нова година времето ще е динамично

Велико Търново Лайф

20-12-2020, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

През следващите 3-4 дни времето ще остане облачно и мъгливо, но за Коледа и Нова година се задава по-динамично време, с валежи и промени на температурите.

Днес минималните температури ще бъдат от около минус 1 до плюс 3 градуса. Ще се усили вятърът от североизток и ще прониква малко по-хладен въздух. Дневните температури ще са от 2 до 7 градуса, по-високи  в югозападните райони.

Облачността ще бъде значителна, а от мъглите и ниските облаци е възможно на места да ръми слабо.

Облачно, с температури сутрин от около нула до 5 и дневни  от 2 до 7 ще бъде времето и в понеделник и вторник.

В сряда, 23 декември, минималните температури ще останат без промяна, от около нула до плюс 5. През деня ще се появи вятър от южната четвърт и температурите ще се повишат чувствително. Мъглите в повечето места ще се разсеят. Облачността ще бъде променлива.

Максималните температури ще бъдат от 7 до 12 градуса, на места северно от планините и малко по-високи.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 1 до 6 градуса. През деня облачността ще бъде средна  и висока. Ще духа слаб, северно от планините до умерен вятър от юг. Дневните температури ще се повишат още и ще са от 9 до 14 градуса, на места северно от планините до около 15.

Динамично време сочат предварителните прогнози за периода  между Коледа и Нова година. 

След временно понижение и възможни превалявания от дъжд и сняг непосредствено след Коледа, в последните дни на годината е вероятно редуване на затопляне и променливо време. Следете ежедневните ни актуални прогнози в следващите дни, както и по празниците.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов