Внедряват мерки за енергийна ефективност на СУ "Максим Райкович" в Лясковец

Животът

20-12-2020, 12:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За целта правителството отпусна 800 000 лв., с 600 000 лв. ще се ремонтират улици

Община Лясковец ще получи 1 400 000 лв. допълнителни средства от правителството. От тях 600 хиляди са предназначени за ремонт и реконструкция на улици и съоръжения към тях на територията на цялата община, а 800 хиляди лева са одобрени за внедряване на мерки за енергийна ефективност на корпус I на СУ „Максим Райкович“.  

Средства получават и другите общини от Великотърновска област, като най-много са те за община Велико Търново. Отделно правителството отпуска и допълнителни средства, които са предвидени за предотвратяване, овладяване и преодоляване последиците от бедствия, както и средства по бюджета на община Горна Оряховица, които отиват за укрепване сградата на МБАЛ „Св. Иван Рилски“. 

Великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов не скриха голямото си задоволство от тази значима подкрепа за нашата област, получена, въпреки сложната ситуация, в която страната ни и светът са изправени през тази година. По думите на депутатите от най-голямата парламентарна група, с това свое решение Правителството на премиера Борисов, за пореден път ясно показа, че проявява грижа за жителите на всеки район, без значение какъв е политическият цвят на съответния кмет. Доказателство за това е и фактът, че средства са отпуснати за нуждите и спешните ремонти във всички общини на територията на област Велико Търново. 

Народните представители от ГЕРБ са категорични, че ще продължат да поддържат все така активен диалог с жителите на областта и ще влагат и в бъдеще енергия в реалното разрешаване на проблемите по места. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов