От днес: Фирмите могат да кандидатстват за помощ пред НАП - velikotarnovo.utre.bg

От днес: Фирмите могат да кандидатстват за помощ пред НАП

21 декември 2020, 14:31 | Мария Христова
  • Снимка:
    pixabay.com

От днес бизнесът, засегнат от ограничителните мерки срещу Covid-19, може да кандидатства пред Националната агенция по приходите за помощ до 150 000 лева оборотни средства.
Подпомагането на компаниите, което ще се осъществи по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност”, е на обща стойност 156 милиона лева. Срокът за кандидатстване е две седмици.
Фактическото пристигане на парите при компаниите може да се осъществи, когато Брюксел даде зелена светлина на пренасочването на ресурс от оперативната програма, уточни Борисов като подчерта, че бизнесът може да кандидатства по схемата, дори ако ползва някоя от другите линии за държавно подпомагане в условията на COVID-19.
Допустими ще бъдат разходите, необходими за преодоляване на недостиг на оперативни средства, настъпил в резултат на заповедта на министъра на здравеопазването.
Различните компании имат право на 10 или 20 процента от оборота за подпомагане. Ако едно предприятие има обекти в и извън голям търговски център, ще трябва да подаде заявление само за обекта с преустановена дейност.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета