Ученичка на Старопрестолната гимназия по икономика стана втора на Националната университетска олимпиада

Мисия

22-12-2020, 08:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Цветина Ивова Цанева пожъна успех в секция „Счетоводство“

Второ място с 93 % успеваемост зае ученичката от Старопрестолна професионална гимназия по икономика Цветина Ивова Цанева, 11 клас, специалност „Оперативно счетоводство“.

Постигнатите резултати й носят оценка Отличен (6,00) и освобождаване от една семестриална такса при записване в Икономически университет Варна (редовна форма на обучение).

С 84 % успеваемост Наталия Захариева, 12 клас, специалност „Икономическа информатика“ получава оценка Отличен (5,75).

В олимпиадата по счетоводство по регламент право да участват имат ученици от 11 и 12 клас, които имат среден годишен успех за предходната учебна година не по-малко от Мн. добър 5.00. Участниците в олимпиадата получават оценка според показаните резултати. Заелите призови места в състезанието, при записване в ИУ – Варна (редовна форма на обучение) се освобождават от заплащането на: две семестриални такси за класираните на първо място; една семестриална такса за класираните на второ и трето място.

Тази година в секцията „счетоводство“ са участвали представители на 20 гимназии от цяла България със 193 ученика. Олимпиадата е проведена дистанционно чрез платформата за електронно и дистанционно обучение на ИУ – Варна еLearn. Отличени са представители на 7 гимназии от различни градове в България.

В благодарственото писмо до директора на СПГИ се казва: „Изказваме нашата дълбока благодарност за участието, съпричастието и настойчивите усилия по пътя на професионалното усъвършенстване във време на интензивни предизвикателства: пандемия; социална изолация; икономическа турбулентност, масова дигитализация на комуникациите; виртуализация на всички форми на общуване, обучение, работа. Изграждане бъдещето на професията минава през създаване на устойчиви, интелигентни, търсещи, амбициозни и упорити, открити към новото, високо етични личности. Скъпи учители, благодарим за това, че сте водачи по този път на най- светлата част от младото поколение. Скъпи ученици, очакваме с нетърпение момента, в който ще ви наречем колеги в най-стария икономически университет в България – Икономически университет Варна!“

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов