Център Амалипе с 3-то място в конкурса “Каузи на фокус”

Мисия

25-12-2020, 13:00

Снимка:

Амалипе

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Вече са ясни победителите в конкурса за любителско видео „Каузи на фокус“. Целта на конкурса бе да насърчи граждански организации, неформални групи или отделни хора да използват силата на краткото видео, за да разкажат за своята кауза – за кого е важна тя, какво променя – и да отправят апел за привличане на съмишленици, доброволци, дарители.

Организатори на конкурса са Фондация „Четиридесет и две“Информационният портал за НПО в България и Български център за нестопанско право.

До крайния срок за участие – 30 ноември 2020 г. – бяха получени 30 кратки видеа, като на критериите за допустимост отговориха 25 от тях.

„Благодарим от сърце на участниците в конкурса, защото във всички видеа имаше много енергия, сърцатост и човешка отдаденост за различни каузи. Впечатли ни участието на толкова много млади хора, които стоят зад различни инициативи в обществена полза. От личен опит мога да кажа, че краткото видео е един от най-бързите начини, чрез които ние, гражданските организации, можем да запознаваме хората с добрите неща, които правим, да привличаме повече съмишленици, доброволци и дарители“, споделя Александър Куманов, изпълнителен директор на  Фондация 42, член на журито.

Център Амалипе участва с видео, посветено на кампания “Стара техника за ново начало” и участието си в извънредното издание на ПРОМЯНАТА.

Останалите призьори са Първо място за Фондация Благотворител за видеото, изпратено от Станислава Рашева
>>Към видеото

И Второ място за видеото на Български подкаст „Модерна мисъл”, изпратено от Теодора Милева.

>>Към видеото

Журито присъди и една поощрителна награда, която е за Сдружение „Ритъмът на планината“ от Самоков за видео, изпратено от Николай Войнов.
>>Лин към видеото.

Повече информация вижте за конкурса вижте тук.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)