Облачно и дъждовно ще е времето днес

Велико Търново Лайф

27-12-2020, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес времето ще е облачно. Валежи от дъжд ще има на много места в страната. В ранните сутрешни часове в крайните северозападни райони има малка вероятност дъждът да се примесва със сняг и да има заледявания, а след обяд, главно в планинските райони на Южна България ще има и значителни валежи. Преди обяд ще духа предимно умерен вятър от изток-североизток, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще се усили. В Северозападна България температурите ще са по-ниски, почти без дневен ход: 2°-5°. В останалите райони минималните температури ще са между 3° и 8°, максималните - предимно между 7° и 12°.

Над планините ще е облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1500-1700 метра - от сняг. Главно в Рило-Родопската област и планините в Югоизточна България валежите ще са значителни. Ще духа силен и бурен, по високите и открити части и ураганен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще е облачно. Ще има валежи от дъжд, значителни по крайбрежие. Преди обяд ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще се ориентира от югоизток. Максимални температури на въздуха: 9°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3 бала, в северните райони - 4 бала.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов