Днес следобед слънцето се усмихва

Велико Търново Лайф

28-12-2020, 06:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес сутринта от запад валежите ще спрат, най-късно в източните райони. Облачността ще се разкъсва и след обяд над страната ще преобладава слънчево време. Ще остане ветровито с умерен, в Източна България и на места по северните склонове на планините - силен и поривист южен вятър. С него температурите ще се повишат и максималните ще са между 9° и 14°.

Преди обяд над планините ще е облачно, а по върховете ще е мъгливо. Ще има валежи от дъжд, над около 1700 метра преваляванията ще са от сняг. След обяд валежите ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен вятър от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде облачно и на места все още ще превалява дъжд. След обяд облачността ще се разкъса и ще преобладава слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен и силен поривист южен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще са 12° - 15°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)