Храна и дезинфектанти дари фондация „Ген. Протогеров“ на приюта на Христо Атанасов в Леденик

Животът

29-12-2020, 11:06

Снимка:

Фондация "Ген. Протогеров"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

100 кг хранителни продукти от първа необходимост и дезинфектанти дари великотърновската фондация „Ген. Протогеров“ на приюта на Христо Атанасов в Леденик.

„Вярваме, че сме им подали ръка в този труден период и сме им показали, че не са забравени. Дано следващата година е по-благосклонна към тях! Задълбани в проблема с пандемията сякаш малко забравихме, че има хора, който имат труден живот и без това. Хора, на които съдбата по презумпция им е стоварила тежък камък на гърба, без да се интересува от пандемии. Хора, които ще продължават да се борят и след, като тази болест си замине.“ – споделят от Фондацията.

Вече 30 години Христо Атанасов, който е носител на наградата „Достоен българин“, поддържа приют за сираци и бездомни в Леденик. Той приема под крилото си младежи, навършили години и напуснали социалните домове, като им дава подслон и работа. Христо помага на момчетата и да завършат образование, ако нямат такова, дава им морална подкрепа и усещане за семейство.

За да успяват да живеят спокойно, Христо и семейството му, сред които и близо 20 младежи, се нуждаят от 6 000лв. на месец, а това е сума, която трудно се подсигурява чрез почистване на сметища и работа по строителни обекти. Затова в приюта са благодарни за всяка подадена ръка – било за осигуряване на хранителни продукти, финансови средства или работа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов